Iubiți frați,

Situația sanitară în ceea ce privește „Corona” s-a agravat. Sunt tot mai multe restricții. În acest context sunt vizate toate locurile publice inclusiv bisericile. Bisericuța noastră este mică și conceptul de prevenire a infecțiilor prevede un număr limitat de participanți la slujbe. Condițiile de distanțare între persoane ne restrâng capacitatea la maxim 50 de participanți odată. La aceasta se adaugă purtarea măștii pe durata cât ne aflăm la slujbă în biserică, dezinfectarea mâinilor la intrarea, înscrierea datelor de contact pe liste speciale păstrate de părintele cel puțin 14 zile.

Așadar, pentru a evita aglomerarea și situația neplăcută de a veni la biserică și a nu putea participa vă rugăm: dimineața la sf.liturghie să veniți alternativ o duminică da,o duminică nu și câți mai puțini membrii ai unei familii (ne referim la adulți).Părinții cu copii mici sunt rugați să vină cu ei la împărtășit după ce s-a terminat slujba și au ieșit cei care au participat, adică la ora 11. Asta ne permite să aerisim un pic și să dezinfectăm suprafețele.Cei care vor veni și nu vor mai avea locuri în biserică au un interval scurt în care se pot închina, lăsa un pomelnic sau aprinde o lumânare.

Suntem încrezători că veți avea înțelegere și responsabilitate. Riscurile sunt foarte mari și nu cele de a ne contamina, deși și acestea sunt o realitate, cât cele de a suporta consecințe legale foarte costisitoare și pentru cei în cauză și pentru parohie. Iar cel mai rău ar fi închiderea bisericii și pierderea dreptului de a sluji în ea, un lucru pe care nimeni nu cred că și-l dorește.

Să sperăm că Dumnezeu își face milă de noi și ne păzește sănătoși îndepărtând acest pericol public și luminandu-i pe cei care stăpânesc și conduc ca să nu abuzeze de putere și să ne împingă spre direcții pe care nu ni le dorim. Doamne ajută!