Hirotonia Pr. Ovidiu Bordieanu-20.02.2021, Heidenheim

Sâmbătă, 20 februarie 2021, credincioşii ortodocşi români din oraşul Heidenheim an der Brenz şi din împrejurimi s-au putut bucura de prezenţa în mijlocul lor a Înaltpreasfinţitului Părinte Mitropolit Serafim. În timpul Sfintei Liturghii arhiereşti oficiată cu această ocazie, a fost hirotonit întru preot pe seama nou-înfiinţatei parohii părintele Ovidiu Bordieanu.

În cuvântul său de învăţătură, IPS Părinte Mitropolit Serafim i-a îndemnat pe credincioşii prezenţi să primească toate suferinţele şi încercările vieţii ca pe un dar de la Dumnezeu, atitudine care are avantajul de a izvorî nădejde şi pocăinţă. Referindu-se la parabolele cuprinse în cele două pericope evanghelice citite, cea a judecătorului celui nedrept (Lc. 8, 1-8), şi, respectiv, cea a vameşului şi a fariseului (Lc. 8, 9-14), Înaltpreasfinţia Sa a evidenţiat forţa rugăciunii smerite şi insistente şi a răbdării. Un exemplu ilustru ni-l oferă Sfânta Monica, mama Fericitului Augustin. Vreme de 18 ani ea s-a rugat pentru întoarcerea fiului ei la o viaţă morală, iar Dumnezeu nu i-a nesocotit rugăciunea. Prin smerenie şi pocăinţă, vameşul a căpătat mai mult folos de pe urma rugăciunii la templu decât fariseul care se prezenta pe sine ca impecabil. Înaltul ierarh şi-a încheiat cuvântarea cu îndemnul la a cultiva simţul pentru starea de păcătoşenie şi străduinţa de a mărturisi complet păcatele, încredinţaţi fiind de nesfârşitul oceanului iubirii lui Dumnezeu, Cel care pe toate le poate ierta, dacă vom căuta cu sinceritate pocăinţa.

Pr. Ovidiu Bordieanu s-a născut în anul 1989. Este absolvent al Seminarului Teologic Ortodox din Braşov (2008), şi al Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Alba-Iulia (2012). În anul 2014 a absolvit cursurile de Masterat în Teologie Sistematică ale Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Sibiu. Încă de la sosirea sa în Germania, în anul 2015, a sprijinit în calitate de cântăreţ iar apoi ca diacon (din decembrie 2020) activitatea Pr. Sebastian Suciu, parohul Parohiei Ortodoxe Române din Ulm. În semn de preţuire faţă de noul hirotonit, numeroşi credincioşi ai parohiei din Ulm au participat la slujba arhierească oficiată la Heidenheim.

Noua parohie din Heidenheim an der Brenz, creată la iniţiativa Pr. Sebastian Suciu, a fost aşezată sub patronajul Sfântului Mare Mucenic Pantelimon şi a Sfintei Cuvioase Teodora de la Sihla.

Pr. Dr. Alexandru Roşu